Encyklopedie
Kniha návštěv
Nápověda
Novinky
Rejstřík
Vyhledávání

Duna
Harry Potter
Sapkowski
Star Trek
Tolkien
Verne Jules
Výzbroj a výstroj
Zeměplocha

Zpět


Fantasy a Sci-fi
zahrnuje rubriky:


Fotografie z filmu Pán Prstenů
Smíšek
Frodo a Sam ve skřetí zbroji
Křižovatka 3
Éowyn a Smíšek
Lodě Korzárů
Ústa Sauronova
Aragorn dekapituje Ústa Sauronova
Éomer našel Éowyn
Faramir a Éowyn 2
Faramir a Éowyn


V Čítárně vyšlo
Alexa: TY!
Filip Pivoňka: Dědictví Smrtonošů V...
Bhagavan: JE MOŽNÉ POMOCÍ POHÁDEK Z...
Annún: Svatební slib
Kaay: 2117: Alfa
Redd: Věčný život II
Anna Pavlišová: Zamyšlení nad životem
Ekyelka: Její realita
Aenica: Lovci VII. část
Eleira: Poslední partie

Valid XHTML 1.0!

Fantasy a Sci-fi Encyklopedie

Harry Potter - postavy

Snape, Severus

[* asi 1960]

Učitel lektvarů v Bradavicích a ředitel Zmijozelu.

Je vysoký, hubený, černé a permanentně mastné vlasy, dlouhé asi k ramenům, mu spadají do sinalého obličeje s černýma očima a hákovitým nosem. Nosí výhradně černý hábit a plášť, takže při své energické chůzi často připomíná netopýra. Severus Snape je velice nepříjemná osobnost, je však expertem ve svém oboru a jeho nadřízený, ředitel Brumbál, ho respektuje a často ho povolává k problémům, které je nutné ve škole řešit.

Snape nenávidí Harryho Pottera a je ochotný využít jakékoli příležitosti, aby ho potrestal nebo alespoň znemožnil před spolužáky. Tato averze, jak se zdá, z větší části pramení z nenávisti, která byla kdysi mezi ním a Jamesem Potterem. Nadržuje studentům své koleje, naopak Harryho kamarády z Nebelvíru nesnáší. Studenti, dokonce i ti zmijozelští, se ho bojí.

Severus Snape studoval v Bradavicích v sedmdesátých letech, ve stejnou dobu jako Sirius Black (kterého rovněž nenávidí a jehož zaviněním přišel kdysi málem o život), Remus Lupin a Harryho rodiče James a Lily. Byl ve Zmijozelu a už tehdy se velmi zajímal o černou magii. Držel tehdy se skupinou zmijozelských studentů, z nichž skoro všichni, včetně jeho, se po absolvování školy stali smrtijedy. Nějaký čas Voldemortovi sloužil, z neznámého důvodu se pak ale obrátil na stranu dobra a začal dělat pro Brumbála špeha. Brumbál mu dal "druhou šanci" a zaměstnal ho, nikdy ho však neudělal učitelem obrany proti černé magii, po čemž Snape vždycky toužil a rok co rok o to Brumbála žádal. V roce 1995 byl Severus Brumbálem opět povolán na pomoc proti znovu povstanuvšímu Temnému pánu.

Související pojmy: Zmijozel

Napsal(a): Bellatrix

Zpět



Fantasy a Sci-fi: Encyklopedie
© Jirka Wetter, jeremius@fantasy-scifi.net
, 2002 - 2005
URL: http://fantasy-scifi.net/encyklopedie/